Navigation Menu+

iP – kortárs irodalom

kortárs irodalom cover design borító avant garde

“Egy előhívatlan kép a szívük alatt.”

Egy pécsi alapítású irodalmi folyóirat újjáélesztése volt a feladat. Enyém volt a művészeti vezetés. Vámos Orsolyával ruinált tájakon jártunk, fotói akkor voltak szépek, amikor rondák voltak, és ezt mindketten komolyan vettük. A magazin kiterített borítóját láthatjuk.

Elsősorban arról a mérhetetlen szabadságról szólnék, ami irodalom és tervezés közt egy új világot képes kitágítani, és nem válogat a módszerekben (katt a képre):

A belívek tervezésekor egyrészt egy veretes reneszánsz tipót, egy  art decós címbetűt és egy kissé gátlástalan duplex (kétszínes) képszerkesztést eresztettem egymásnak (katt a képekre).

A szögletes lukakkal teli vörös oldal voltaképp egy képvers, Gaál József írása. A kék Lapbemutató felirat fotójának elkészítéséhez a Soroksári úton található elhagyott szövőgyár egyik épületébe másztam be, hogy hívogassam az olvasót (fotó: Vámos Orsolya). A Szőcs Petra versekhez Kolozsi Bea fotóját használtam, aki zuglóban egy használtruha bolt kirakatát fotózta le. Az elsuhanó metrót (Vámos Orsolya) és Simon Márton versét hozam össze. Avant garde irodalmi-képi helyzetek.

Izsó Zita versét szintén Kolozsi Bea fotója ihlette oldalpárrá (katt a képre).

Facebook