Navigation Menu+

Sepsi László: Ördögcsapás

Bármit megtennél, hogy rocksztár legyél? Képes lennél rá?

“Vörös, Bika és Potter élete nagy részét videojátékozással és kocsmázással tölti, amíg zenekart alapítanak. Első fellépésük katasztrofálisan sikerül. Váratlan látogatójuk felajánlja segítségét, és ezért csak egy jövőbeli szívességet kér …”

A Tilos az Á Kiadó egy 16 évesek számára írt thrillerhez készíttetett velem könyvborítót. A road movie, a játékfüggőség és az ördög is hangsúlyt kap a regényben. Egy játékkonzol felületét másoltam és alakítottam át egyrészt, másrészt egy szervizutas kietlen autóút képe is kellett, amit (a regénnyel ellentétben) Budapest 10. kerületében találtam meg (katt a képre).

A googlemaps képet éjjelivé alakítottam, és az út végét is átszabtam. A regény tragikus is, talán van benne valami gúnyszerű is, de attól, hogy fiatalok halnak meg benne, teljesen értelmetlenül, az ördög jelenléte tapintható lesz. Meg az is, hogy ki-ki magáért felel: “A férfi szembesíti a fiúkat életük kudarcaival és kilátástalanságával, majd csábító együttműködést ajánl, amely segíthet a srácoknak hátrahagyni a kisváros világát. Vörös, bár kételkedik a férfi hatalmában, meglátogatja Mamont a helyi hotelben, aki ismét felajánlja a segítségét, és ezért csak egy jövőbeli szívességet kér…”

Facebook